Vinkkejä Nettitreffeille

Monet miettivät jo etukäteen, millaista nettitreffeillä on. Toisinaan ventovieraan kanssa puheenaiheiden keksiminen voi olla hyvinkin vaikeaa. Siksi treffejä kannattaa jo hieman etukäteen pähkäillä päässään ja miettiä mitä treffeiltä toivoo ja mistä haluaa keskustella. Usein samanhenkisten ihmisten kanssa keskustelu käy sutjakammin, mutta etenkin jos jompikumpi tai pahimmassa tapauksessa molemmat osapuolet ovat ujoja ja hieman epävarmoja, voi luvassa olla hyvin hiljaiset treffit.

nettitreffit

Netissä kommunikointiin vaikeuden luo vielä se, että toisen ilmeitä tai eleitä ei näe. Tällöin hiljaisuus tai vastaamattomuus saattaa toisesta helposti vaikuttaa silkalta väliinpitämättömyydeltä, vaikka syynä olisikin se, ettei yksinkertaisesti tiedä mistä puhuisi. Kannattaa myös saman tien tehdä toiselle osapuolelle selväksi millaista seuraa olet etsimässä, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin. Mikäli haluat pitää seuran Internetissä tapahtuvana myös tulevaisuudessa, olethan avoin ja kerrot siitä. Kuten myös siitä, jos etsit kenties vakavampaa suhdetta. Puheenaiheiden muistamiseksi voit esimerkiksi kirjoittaa itsellesi valmiiksi listan siitä, mihin asioihin haluaisit vastauksen sitten oikeilla treffeillä, mitä tahdot toisesta tietää, ja mitä haluaisit sanoa tai tehdä selväksi. Tämä helpottaa monesti keskustelun etenemistä. Sitä ei kuitenkaan kannata pitää listoitettuna tai kaavamaisena, sillä se vaikuttaa helposti liiankin tönköltä tai tunkeilevalta – suoranaiselta työhaastattelulta.

Itse treffeillä:

Ole oma itsesi. Vaikka et olisi kaikkea itsestäsi kertonutkaan, kannattaa pysytellä tosiasioissa. Suurimmat ylilyönnit myös vastapuoli huomaa helposti, joka taas karauttaa koko nettituttavuuden jo alkuunsa. On ihan OK sanoa alkututtavuudesta, että et tahdo kertoa jotain asiaa, tai että et halua keskustella siitä. Mieti tarkkaan mitä kaikkea haluaisit kertoa ihmiselle, jota et ole tosielämässä koskaan nähnyt. Todellisuus voi olla toista kuin kirjoituksissa.

Ole luonnollinen. Mikäli toivot saavasi nettideitistäsi todellisen treffikumppanin, kannattaa olla realistinen. Älä odota täydellisen prinssin juoksevan uljaalla ratsullaan ruutusi läpi – ihminen se on myös siellä ruudun toisessa päässä. Ole kuitenkin itse kiinnostava. Kerro itsestäsi ja pidä keskustelua yllä jo nettikeskusteluissakin. Mikäli tämä on molemminpuolista, on kiinnostusta todennäköisesti vielä molemmilla osapuolilla.

Treffien lopussa:

Muistakaa aina sopia uusista treffeistä joko netissä chatissa tai käyttämässänne palvelussa – tai livenä kasvotusten, jos molemmat ovat kiinnostuneita. Huomioikaa, että teillä ei välttämättä vielä ole toistenne puhelinnumeroita ja yhteyden ottaminen voi olla vaikeaa. Siksi kannattaa sopia jo hyvissä ajoin, milloin kumpikin osapuoli varaa itselleen rauhallisen ajan jutella seuraavan kerran. Internetissä keskustelu on onneksi melko joustavaa, eikä kannettavien tietokoneiden aikana ole riippuvaista siitä, missä osapuolet ovat.

Muutamien keskustelutuokioiden jälkeen voitte toki tavata jo tosielämässäkin, mutta treffit kannattaa aina ensimmäisinä kertoina sopia julkiselle paikalle – kahvilaan, torille tms. Älä koskaan suostu menemään syrjäiselle paikalle tai kenenkään tuntemattoman ihmisen kotiin. Vaikka olisit jutellut hänen kanssaan enemmän, on hän kuitenkin vain sellainen ihminen millainen on sanonut olevansa – Internetissä liikkuu yhä paljon huijareita ja hyväksikäyttäjiä. Ei kannata myöskään siirtää rahaa yhtään kenellekään millään verukkeella. Ole tarkkana ja pidä huoli myös omasta yksityisyydestäsi. Ei kannata antaa kenellekään sellaisia tietoja, joita et haluaisi julkiseen tietoon tai levitykseen.

Oikein tehtynä ja järki päässä nettitreffailu on varsin mukavaa ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia seuraa hakevalle!

Leave a Comment: