Seksiä Ensitreffeillä – Syvällistä tutustumista vai suhteen pilaamista?

Pinttyneen uskomuksen mukaan seksi ensitreffeillä pilaa mahdollisuuden vakavan suhteen kehittymiseen. Yleisesti tunnettu sääntö lienee myös, että seksiä harrastetaan vasta kolmansilla treffeillä. Onko uskomuksissa perää?

Seksi ensitapaamisella voi pilata mahdollisuudet

Eräs vanha myytti on, että naiset, jotka harrastavat seksiä ensitreffeillä ovat halpoja, eivätkä miehet usko heidän olevan niin sanottua ”vaimomateriaalia”. Osa miehistä ei välttämättä ota naista enää vakavasti tämän jälkeen tai kelpuuta tällaista naista seurustelukumppanikseen. Kiinnostus saattaa myös lopahtaa kun nainen ei tarjoa haastetta ja miehet alkavat etsiä uutta hoitoa tilalle. Ei liene kuitenkaan yllättävää, että seksiä ensitreffeillä kannattavat eniten miehet. Itseasiassa monilla miehillä on tavoitteena päästä pöksyihin ensi tapaamisella ja he jakavat toisilleen aiheeseen liittyviä vinkkejä.

Toisaalta myös miehet pohtivat kannattaako seksiin ryhtyä ensitapaamiselle, sillä henkevä tutustuminen toiseen esimerkiksi oraaliseksin harrastamisen jälkeen voi olla yksinkertaisesti liian hämmentävää. Voi olla, että seksi ensitreffeillä johtaa vain lyhyehköön seksisuhteeseen, eikä siitä koskaan muodostu oikeaa ihmissuhdetta. Riskinä on myös epäonnistunut seksi, sillä jos ensitreffeillä seksi ei toimi, toista mahdollisuutta tuskin tulee. Myös seksiin toisinaan liittyvät mahdolliset ”nolot” tilanteet voivat muodostua ylitsepääsemättömiksi esteiksi toiselle tapaamiselle.

Yhden illan jutustakin voi alkaa vakava suhde

seksiä ensitreffeillä

Jos sänkyyn on kuitenkin päädytty jo ensitapaamisella, ei se välttämättä poissulje vakavamman suhteen mahdollisuutta. Monet suhteet ovat alkaneet onnistuneista yhden illan jutuista. Jos aika ja paikka on oikea ja seksi tuntuu luontevalta, miksi odottaa? Pitkäkestoisissakin suhteissa fyysinen vetovoima on tärkeää. Osa ajatteleekin, ettei fyysisen suhteen aloittamista ei kannata pitkittää ikuisesti. Voi olla ikävä yllätys jos toista on tapaillut jo pidemmän aikaa ja sitten huomaa, että sängyssä kemiat tai muut odotukset eivät kohtaa lainkaan. Sitäpaitsi, jos toisesta todella on kiinnostunut, tuskin jättää suhdetta väliin vain sen takia, että toinen antoi jo ensimmäisellä kerralla.

Onko seksi parempaa jos toisen tuntee?

Usein seksi on parempaa tutun kumppanin kanssa jota kohtaan on tunteita, mutta toisaalta juuri uutuudenviehätys tekee yhden illan suhteissakin seksistä jännittävää. Pitkä odotus myös luo melkoisia paineita ensimmäisen seksikerran onnistumiselle, mutta toisaalta odottaminen tekee seksistä vielä intohimoisempaa. Jos tarkoituksena on etsiä vakavaa suhdetta, voi miettiä kannattaako sänkyyn hypätä esimerkiksi humalassa vieraan ihmisen kanssa. Pieleen mennyt yö tai katumus siitä, ettei yöstä muista puoliakaan kun voi nimittäin tappaa orastavan suhteen.

Etene tilanteen mukaan

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ihmiset ovat yksilöitä ja jokaisella on erilainen tausta. Siihen, kuinka pian on valmis harrastamaan seksiä, vaikuttavat myös ikä ja aiemmat kokemukset. Näin ollen toista ei saisi painostaa seksiin kolmansillakaan treffeillä, jos toinen ei sitä koe luontevaksi. Jos suhde on alun perinkin ajateltu vain hetken huumaksi, on tilanne tietenkin täysin eri. Onhan seksitreffejä varten perustettu omia deittipalveluitakin. Osa harrastaa yhden illan juttuja ja osa odottaa avioliittoon. Jokaiselle varmasti löytyy kumppani, jolla on samanlaiset odotukset. Omassa suhteessa kannattaa edetä sen mukaan, mikä tilanteessa tuntuu luontevalta.

Leave a Comment: