Saako Työpaikalla Rakastua?

Vaikka joidenkin mielestä työ- ja rakkauselämää ei saisi sotkea keskenään, ovat monet tavanneet juuri yhteisissä työkuvioissa. Itseasiassa lähes 20 prosenttia vakavasti yhdessä olevista pareista tapaa työkuvioiden kautta. Koska työpaikalla vietetään huomattavan suuri osa elämästä, ei ole ihme, että monet suhteet ovatkin syntyneet juuri työympäristössä.

Mistä työpaikkasuhteet saavat alkunsa?

Työpaikalta löytyy usein saman henkisiä ja samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, sillä ovathan he valinneet saman alankin. Näin alalla toimivat ihmiset voivat olla selvästi henkisesti toisiaan lähempänä, verrattuna satunnaisesti netin deittisivustoilla tavattuja ihmisiä.

Työelämässä saatetaan työskennellä paljon yhdessä ja työkavereista tulee läheisiä. Vaikka työtoverit olisivatkin perheellisiä ei heidän perhettään tai kumppaneitaan näe työpaikalla. Tästä johtuen he saattavat vaikuttaa vapailta, vaikka eivät sitä olisikaan. Jos oman kumppanin kanssa ei ehdi viettää aikaa on vaarana, että alkaa etsiä romanssia työpaikalta ja ajautuu syrjähyppyyn. Onkin olemassa lukuisia tarinoita siitä, kuinka avioliitto on hajonnut toisen osapuolen löydettyä uuden puolison työpaikaltaan.

työpaikka rakkaus

Noin puolet suomalaisista kokee työuransa aikana työpaikkaromanssin ja voisikin arvella näistä monien tapahtuvan perinteisesti pikkujoulukauden aikaan. Kun työkavereilla on mahdollisuus rentotua ja viettää vapaa-aikaa, syntyy suhteita helposti, etenkin jos alkoholi on läsnä. Humaltuneena on helppo langeta työkaveriin, sillä tämän tuntee hyvin jo entuudestaan. Yhdenyönjuttuja työkavereiden kanssa kannattaa kuitenkin välttää, jos ei halua seuraavana aamuna vältellä katsomasta työkaveria silmiin.

Erityisen alttiita työpaikkaromansseille ovat juuri eronneet. Jos edellisen suhteen jäljiltä itsetunto on maassa ja kaipaa parisuhteen läheisyyttä, herättää työkaverilta saatu huomio helposti romanttisia tunteita ja työpaikkaromanssista tulee ”laastarisuhde”.

Alaisten ja pomojen suhteet ovat yllättävän yleisiä ja johtavat useammin avioliittoon kuin muut työpaikkasuhteet. Toisia kiehtoo valta ja se, että esimiehellä on kyky tehdä päätöksiä ja he kertovat muille mitä tehdä sekä kantavat vastuuta. Johtajilla saattaa olla myös suuri palkka ja muita statussymboleita, jolloin kyseinen elämän tyyli alkaa kiehtoa. Kannattaisikin miettiä onko esimies vielä yhtä kiinnostava, jos mietit hänen henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia muuten, poissulkien edellä mainitut tekijät. Muissakin työpaikkasuhteissa kannattaa miettiä, onko työkaverin kanssa oikeasti jotain muitakin yhteisiä kiinnostuksen kohteita kuin työ-asiat.

Työpaikkasuhtesiin liittyy useita ongelmia

Suurimpia haasteita aiheuttavat juuri alaisten ja pomojen väliset suhteet, sekä suhteet, joissa vähintään toinen osapuoli on varattu. Osa esimies-alainen-suhteista saattaa päättyä onnelliseen avioliittoon, mutta suurin osa niistä loppuu aikanaan. Jos suhde ei pääty sovussa yhteisestä päätöksestä, saattaa tästä koitua ongelmia alaiselle. Esimerkiksi alaisen jättäessä pomonsa tai esimiehen ajatellessa, että elämä työpaikalla eron jälkeen olisi helpompaa ilman toista, saattaa esimies käyttää valtaansa alaisen erottamiseen. Toisaalta myös esimiehen ura saattaa kärsiä tilanteesta, sillä uskottavuus voi mennä suhteen myötä.

Vaikka ketään ei erotettaisi, saattaa toinen osapuoli vapaaehtoisesti vaihtaa työpaikkaa. Tunnelma työpaikalla voi nimittäin eron jälkeen olla liian kireä, varsinkin jos osapuolet joutuvat jatkuvasti olla tekemisissä keskenään työn puolesta. Päättyessään myös kolmiodraamat saattavat aiheuttaa melkoista jälkipyykkiä ja työskentely samassa työpaikassa voi käydä liian haastavaksi. Riitatilanteet kun eivät saisi vaikuttaa työntekoon eikä näkyä muille työntekijöille.

Kannattaako suhteeseen ryhtyä?

Jos olet päivittäin paljon tekemisissä työpaikkaihastuksesi kanssa, kannattaa suhteeseen heittäytymistä harkita todella tarkkaan. Puolivakavaan suhteeseen ei yleensä kannata lähteä. Mikäli kuitenkin olet melko varma, että työpaikalla kohtaamasi henkilö on se oikea sinulle, ei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä. Kannattaa kuitenkin tiedostaa riskit, joita suhteesta saattaa aiheutua ja miettiä olisitko esimerkiksi valmis vaihtamaan tarvittaessa työpaikkaa? Työpaikkasuhteen kanssa kannattaa edetä hitaasti ja tutustua toiseen rauhassa.

Jos taas kyse on pelkästä seksistä ja hauskanpidosta ja kumpikin osapuoli on tästä tietoinen, saattaa seksisuhde toimia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että usein seksi tuo mukanaan myös tunteita, joista voi koitua ongelmia.

Pieni ihastuminen, joka ei johda tekoihin, on sen sijaan on hyvin normaalia ja harmitonta. Ihastus työpaikalla tuo kaivattua piristystä elämään ja töihin lähtökin tuntuu jälleen yllättäen kiinnostavalta. Nauti rauhassa keskusteluista ja kemiasta työkaverisi välillä. Ihastus menee yleensä ohi ajan kuluessa. Jos näin ei kuitenkaan käy voi olla aika tarkastella tilannetta uudelleen.

Kannattaako suhteesta kertoa työpaikalla?

Työpaikkaromanssista kertomista työpaikalla kannattaa harkita, sillä se saattaa aiheuttaa närää etenkin, jos kyseessä on pomon ja alaisen välinen suhde. Muut alaiset saattavat epäillä, että esimies suosii töissä mielitiettyään. Suhteesta ei siis kannata kertoa, ellei se ole vakavalla pohjalla.

Suhteen salailu saattaa kuitenkin ennen pitkää käydä raskaaksi ja toisaalta voi olla, että vaikka suhteesta ei kertoisi, huomaavat muut sen rakastavaisten eleistä ja ilmeistä. Jos työpaikkaromanssista jää kiinni, kannattaa suhde tunnustaa rehellisesti. Sekä romanttisten tunteiden osoitukset, että negatiiviset tunteenpurkaukset kumppania kohtaan kannattaa kuitenkin jättää työ-ajan ulkopuolelle.

Riippuu paljon työyhteisöstä ja työilmapiiristä, minkälaisia reaktioita suhde muissa työntekijöissä herättää. Tunteillensahan ei kukaan voi mitään, mutta tekoja ja niiden seurauksia on hyvä pohtia etukäteen.

Leave a Comment: