Miten valita kahden kumppaniehdokkaan välillä?

Suhteen alussa on yleistä, että tapaillaan muitakin treffeillä ennen kuin sovitaan seurustelun aloittamisesta. Entä jos käykin niin, että törmäät kerralla kahteen kiinnostavaan henkilöön, joiden välillä on vaikea tehdä päätöstä. Miten valita kahdesta miehestä tai naisesta se oikea?

valinta

Tutustu rauhassa

Niin kauan kun et tunne pettäväsi ketään, on ihan ok miettiä asiaa rauhassa. Ei kannata syyllistää itseään ja miettiä asiaa aivan liikaa, jotteivät ajatukset mene vielä enemmän sekaisin. Nauti siis hetkestä ja yritä tutustua kumpaankin ehdokkaaseen mahdollisimman hyvin, jotta näet miten elämänne sopisivat yhteen ja minkälaisia tunteita he sinussa herättävät.

Pohdi kummankin hyviä ja huonoja puolia

Listaa kummanki ehdokkaan plussat ja miinukset. Mieti seuraavia asioita:

  • Mikä hänessä vetää sinua puoleensa?
  • Mitä odotat parisuhteelta?
  • Mitkä ovat huonot puolet ja kuinka oleellisia ne ovat suhteen kannalta?
  • Onko syitä miksi suhde ei voisi toimia?
  • Saako hän sinut nauramaan? Voitko olla oma itsesi? Kohteleeko hän sinua hyvin?
  • Mitä hän ajattelee sinusta? Onko hän vakavasti kiinnostunut?

Anna tilanteen hieman kehittyä

Ennen pitkää sinun on tehtävä päätös, mutta sitä ennen voi olla hyvä hieman odottaa ja katsoa mihin suuntaan tuntemukset kehittyvät. Ratkaisu saattaa löytyä itsestään. Joskus asian pohtiminen hyvän ystävän kanssa voi auttaa selvittämään ajatuksia. Muista kuitenkin, että teet lopullisen ratkaisun sen mukaan mitä itse haluat, ei ystävän mielipiteiden perusteella.

Lopeta suhde toisen kanssa

Kun olet tehnyt päätöksesi, lopeta suhteesi toisen kanssa. Osapuolille ei välttämättä kannata tuoda esille sitä, että olet tapaillut kahta yhtäaikaa ja nyt tehnyt päätöksen heidän välillään.

Kun aloitat suhteen, keskity häneen kenet valitsit. Lopeta valinnan miettiminen ja haikailu toisen perään. On turha pohtia ”Mitä jos sittenkin…?” Vanha sanonta ”Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella” pitää useimmiten paikkansa ja kaikissa ihmissuhteissa tulee eteen myös hankalia hetkiä. Jos kuitenkin todella huomaat tehneesi väärän valinnan, kannattaa sinun yrittää korjata tilanne, jotta asia ei jää vaivaamaan loppuelämäksi.

Leave a Comment: