eliittikumppani

Eliittikumppani Arvostelu ja Kokemuksia (2021)

Eliittikumppani pähkinänkuoressa

Eliittikumppani on deittipalvelu, jolla pyritään laadukkaaseen parinhakuun. Ehkä hieman provosoivan nimensä mukaan TV-mainoksistakin tuttu Eliittikumppani -palvelu pyrkii tavoittamaan hyvin koulutettuja sinkkuja sekä työssään menestyviä parisuhteen etsijöitä. Palvelu käyttää pitkää persoonallisuustestiä toisilleen sopivien käyttäjien Matchmaking-profiloinnissa. Deittisivusto tarjoaa monia mahdollisuuksia lähestyä sopivia ehdokkaita, muun muassa lisäkysymyksiä lähettämällä.

Kenelle Eliittikumppani on suunniteltu

Nykyään kun erilaisia deittisivuja on tarjolla Suomessakin lukematon määrä, on melko tärkeää että eri sivut erottautuvat toisistaan, ja keräävät käyttäjikseen tietynlaisia ihmisiä.

Eliittikumppani onkin tarkkaan rajannut käyttäjänsä, eikä sen ole tarkoitus saada kaikki nettideittalusta kiinnostuneita sivuston jäseniksi. Jo sivuston nimi herättää monissa närää, mutta ilmeisesti ideana onkin se, että jos tämä nimitys ärsyttää, et ole tavoiteltu sivuston käyttäjä.

Sivusto on selkeästi suunnattu hyväosaisille suomalaisille, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Se ei sovellu seksiseuraa tai pientä hupia etsiville, vaan jo rekisteröityminen osoittaa, että sivusto haluaa vain ihmisiä, jotka ovat valmiita panostamaan tosirakkauden löytämiseen.​ Jos etsit salarakkautta tai salasuhdetta, kannattaa katsoa muita palveluja.

Eliittikumppanin jäseneksi otetaan kaikki yli 18-vuotiaat, mutta ei ole mikään yllätys että suuri enemistö jäsenistä on selvästi yli 18-vuotiaita.

Enemmistö sivuston jäsenistä on yli 30-vuotiaita, ja jopa 70 % on suorittanut korkeakoulututkinnon. Jäsenten tulotaso on myös selvästi keskimääräistä korkeampi, ja selittää osaltaan myös sen, miksi tämä palvelu on hieman kalliimpi kuin jotkut sen kilpailijoista.

Eliittikumppani onkin oiva valinta korkean koulutus- tai tulotason omaaville, jotka haluavat etsiä samalla tasolla olevaa seuraa. Tutkimuksissa on havaittu, että samanlaisessa elämäntilanteessa olevien suhteet ovat keskimäärin onnelisempia ja kestävämpiä, joten tälläisen tavoittelu käy järkeen ihan tieteenkin kannalta.​

Palvelu tukee myös tasa-arvoa siten, että sen kautta voi etsiä myös samansukupuolista seuraa

Rekisteröityminen

eliittikumppani

Palveluun profiilin luominen on ilmaista.

Rekisteröityminen alkaa hyvin tyypillisesti kertomalla oma sukupuoli, mitä sukupuolta olevaa kumppania etsitään, ja antamalla palveluun sähköposti, luomalla oma salasana.

Kuitenkin siinä missä monilla sivuilla seuraavaksi lisättäisiin vain kuva ja kerrottaisiin profiiliin vähän itsestään, Eliittikumppanissa ei ole vielä valmiita.​

Rekisteröityessä kannattaa nimittäin varautua täyttämään parin sadan kysymyksen persoonallisuustesti, jonka perusteella palvelu etsii persoonallesi sopivia ideaalikumppaneita. Kysymykset ovat asiallisia, mutta vaativat aikaa suurin piirtein puolesta tunnista tuntiin. Ne liittyvät laajalti persoonallisuuteen, aktiivisuuteen ja mielenkiinnonkohteisiin.

Kuten kysymysmäärästä voi päätellä, testi on hyvin kattava, ja kysymyksiä on monesta eri asiasta.

Testin kysymykset eivät todellakaan ole mitenkään päästä heitettyjä, vaan niiden luomiseen on käytetty tunnettujen yliopistojen tutkijoiden apua.​ Eliittikumppani on jo vuodesta 2011 asti tehnyt yhteistyötä tunnetun Hollantilaisen yliopisto Groningenin kanssa. He ovat auttaneet sivustoa luomaan sopivia kysymyksiä, ja käymään läpi sen antamaan dataa, jotta sivusto voisi entistä paremmin auttaa ihmisiä löytämään vastaavanlaisia kumppaneita nopeasti ja helposti.

Sillä mitä vastaat kysymyksiin on siis väliä, ja sen takia kannattaakin kysely täyttää aivan rauhassa. Mitä paremmin vastaukset kertovat sinusta, sitä todennäköisemmin osaa tämä palvelu myös suositella sinulle kumppaneita, joiden kanssa juttu sujuu.​

Onneksi tätä koko kysymyspatteria ei tarvitse täyttää samalta istumalta, vaan sen voi tallentaa ja tulla myöhemmin täyttämään loppuun. Sivuston käyttö on kuitenkin mahdollista vasta, kun kysely on täytetty ja palautettu.

Persoonallisuustestin perusteella oikea kumppani

Toisin kuin monessa muussa deittipalvelussa Eliittikumppanin käyttäjänä ei pääse selaamaan kaikkia palvelussa olevia profiileja vapaasti. Sen sijaan matchmaking-algorytmi ehdottaa jäsenelle useampia testin mukaan sinulle sopivia kumppaneita ja käyttäjän tehtäväksi jää joko hylätä tai hyväksyä mahdolliset kumppanit kommunikaation aloittamiseksi.

Tämän vuoksi persoonallisuustestiin kannattaa suhtautua vakavasti, jotta varmasti saa määritettyä oikeanlaiset kriteerit parinhakuun sekä pystyy antamaan oikeanlaisen kuvan itsestään muille kumppaninetsijöille.

Ehdotettujen profiilien ikä- ja maantieteellinen jakauma vaikuttaa suurin piirtein halutunlaiselta. Suurin osa yhteydenotoista ovat automaattisia: joko kuva pyyntöjä, lisäkysymyksiä tai hymyjä. Miesten profiileja pääsee vilkaisemaan ilmaisosiossa, mutta kuvan näkeminen tai vastaaminen vaatii premium-jäsenyyttä. Varsinaisia itse kirjoitettuja yhteydenottopyyntöjä ei tullut lainkaan.

Profiilissasi vierailleista henkilöistä saat erillisen sähköpostiviestin. Viestintä palvelusta onkin aktiivista, mutta asiallista. Palvelu opettaa kädestä pitäen luomaan mielenkiintoa herättävän profiilin ja antaa monia mahdollisuuksia lähestyä potentiaalisen tuntuisia kumppaneita lisäkysymyksillä.

Vaikka testin tekeminen voi tuntua työläältä, ja moni voi miettiä onko se kaiken sen vaivan väärti, ovat sivuston käyttäjät keskimäärin hyvin tyytyväisiä siihen, että se on käytössä. Tämä kysely nimittäin pitää myöskin ulkona ihmiset, jotka eivät niin jaksa panostaa kumppanin löytämiseen. Näin ollen sivuston asiakaskunta onkin keskimäärin ehkäpä netin innokkainta ja aktiivisinta seuranetsijää.

Kun kysely on täy​tetty, on aika liittää sivustolle oma kuva. Liittäminen onnistuu helposti joko koneen kovalevyltä, tai sitten suoraan Facebookista.

Viimeisenä vaiheena täyteään oma deittiprofiili. Tämän voi tehdä helposti vastaamalla palvelun esittämiin 7 avoimeen kysymykseen, tai sitten täyttämällä oma profiili vanhanaikaisesti manuaalisesti käsin.

Tämän jälkeen olet Eliittikumppanin jäsen, ja palvelu antaakin heti pari suositusta kumppaniehdokkaista, joiden vastaukset ovat olleet samansuuntaisia kuin omasi alun kyselyssä.​ Tämä tekee käytön aloittamisesta heti paikalla helppoa ja vaivatonta.

Ilmaisprofiili vai maksullinen

Kun profiilin on luonut, sähköpostiviestejä profiilistasi kiinnostuneilta alkaa valua hurjalla vauhdilla. Kiinnostuksen ilmaisuja tai lisäkysymyksiä voi tulla jopa kymmeniä päivässä. Viestien määrään voi vaikuttaa käyttäjäasetuksissa.

Eliittikumppani tarjoaa kolme eri käyttäjätasoa, jotka ovat ilmainen, premium ja premium plus.

Mitä ilmaisjäsenyyteen kuuluu

Profiilin luotuasi kuulut automaattisesti ilmaiskäyttäjien luokkaan, joka tarjoaa rajalliset mahdollisuudet toimia sivustolla.

Näihin kuuluvat mm.​

 • Saada persoonallisuusanalyysin tuloksia vastaavia kumppaniehdotuksia
 • Hymyjen vastaanottaminen ja lähettäminen
 • Mahdollisuus lähettää 5 kysymystä kumppaniehdokkaille
 • Tälläisiin kysymyksiin vastaaminen
 • Mahdollisuus lisätä käyttäjien suosikkeihin.

Ehkä suurin puutos ilmaisjäsenillä minkä ihmiset huomaavat on se, että sillä ei näe ihmisten lisäämiä kuvia. Jotta nämä näkisi, pitää liittyä premium -jäseneksi.

Premium jäsenyys

Jotta voi nähdä profiilien valokuvat, aloittaa yhteydenpidon sekä näkee omassa profiilissa vierailleet henkilöt, käyttäjän tulee hankkia maksullinen jäsenyys (Premium tai Premium-Plus). 

Perus premium -taso mahdollistaakin lähes täydellisen sivuston käytön, jolloin mikään palvelun pääasiallisista ominaisuuksista ei ole suljettu, ja esimerkiksi viestejä ja kommentteja saa lähettää rajattomasti.

Maksamalla kuitenkin noin 10 € ekstraa, on mahdollista nousta korkeimmalle Premium Plus -tasolle, jolla on muutama oma etunsa.​

Premium Plus Taso

Premium Plus tasolla on muutama etu, joita muilla tasoilla ei ole. Nämä ovat "Mitä jos...?" -toiminto, sekä mahdollisuus todistaa henkilöllisyytensä.

"Mitä jos...?" -toiminto on mahdollisuus saada haku näyttämään henkilöiden profiileja, jotka eivät täysin vastaa hakukriteerejä, mutta persoonallisuustestin analyysin mukaan sopisivat käyttäjälle hyvin.

Esimerkiksi kun haet käyttäjiä tietyillä kriteereillä, voi tämän toiminnon avulla nähdä myös listan ihmisistä, jotka testin mukaan olisivat sinulle sopivia, mutta ehkä he asuvat hieman kauempana kuin toivoit, tai ehkä heidän tulotasonsa on hieman alhaisempia kuin sinun.

Toiminnon avulla onkin helppo laajentaa verkkoaan hieman, ja saada enemmän vaihtoehtoja, jos ehdot eivät ole täysin tiukat kuten ne yleensä eivät ole.​

Oman henkilöllisyyten varmentaminen taas tarkoittaa sitä, että voit varmentaa olevasi se kuka sanot olevasi sivuston ylläpitäjille, jotka tarkistavat tietosi. Kun tämä on varmistettu, tulee sivulle merkintä siitä, että sinun henkilöllisyytesi on tarkistettu oikeaksi. Tämä voi helpottaa uusien kontaktien luomista.

Ja viimeisenä etuja Premium Plus jäsenyydessä on mahdollisuus nähdä hieman yksityiskohtaisemmat analyysit personaallisuustestin tuloksista.​

(Päivitys Toukokuu 2017: Kaikki premium plus tason ominaisuudet on siirretty premium tasolle, ja tämä ylimääräinen taso on lopetettu)

Eliittikumppani hinta

Palvelun hinta määräytyykin sen mukaan, minkä tason jäsenyyden valitset. Suositeltavaa on ainakin alun jälkeen siirtyä Premium tasolle melko pian, jotta saa kaikki ominaisuudet käyttöönsä.

Premium tason hinta on sitä alhaisempi, mitä pidemmän ajan maksat kerralla. Lsiäksi ajoittain tarjolla on erikoistarjouksia, jolloin on mahdollista saada lisäkuukausia entistäkin edullisemmin hinnoin.

Tällä hetkellä (toukokuu 2017) Eliittikumppani hinta Premium tasolla on seuraavanlainen:​

Kerralla ostettu ajanjakso

Hinta per kuukausi

6 Kuukautta

89,90 €

3 Kuukautta

54,90 €

1 Kuukausi

39,90 €

Kuten hinnastosta näkee, hinta laskee nopeasti ostamalla kerralla useamman kuukauden.

Joihinkin muihin deittisivuihin verrattuna hinnat ovat hieman korkeammat, mutta osaltaan ne auttavat palvelua ja sen käyttäjiä rajaamaan ei-niin-kiinnostuneet käyttäjät pois palvelusta.

Maksun voi tehdä joko Visa Electronilla, luottokortilla tai Paypalin kautta.​ Paypal palvelun kautta on siis mahdollista maksaa siis pankkisiirtojen avulla, kunhan siirtää rahaa ensin tililtä omalle Paypal -tilille, josta ne voi sitten siirtää Eliittikumppanille.

Eliittikumppani kokemuksia

Eliittikumppanin alku ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä se sai nopeasti paljon negatiivista mediaa ja jopa valituksia Kuluttajansuojeluun sen käyttämän maksujärjestelmän takia.

Systeemin ongelma oli se, että se laskutti jäsenten luottokortteja automaattisesti, mutta tämä ilmoitus oli merkitty epäselvästi, jonka takia monia yllättyi havaitessaan tililtään lähteneen kuukausijäsenyyden hinta. Tämän takia vieläkin mitä vanhempia Eliittikumppani kokemuksia netistä lukee, sitä useammin ne ovat negatiivis-sävytteisiä.

Palvelu on sittemmin muuttanut laskutustapaansa, jotta tälläiset yllätykset eivät osuisi sen asiakkaiden kohdalle.​ Laskutus tapahtuu vieläkin sovituin aikavälin automaattisesti, mutta tästä ilmoitetaan paremmin jo palveluun liityttäessä.

 • Huomioithan, että pelkkä profiilin poistaminen ei lopeta palvelun tilausta, vaan se on peruttava erikseen viimeistään 7 päivää ennen seuraavan tilauksen laskutusta.

Näinä päivinä palvelun maine on huomattavasti parempi, ja sen käyttäjät ovat keskimäärin oikein tyytyväisiä sen tarjontaan. Eliittikumppani ei ole kaikille, mutta heille kenelle tämä sivusto on suunnattu pitävät yleensä paljon sen tarjoamista hakuvaihtoehdoista ja siitä, että sivuston käyttäjät valikoituvat jo osittain hieman työlään liittymisprosessin takia.

Ja varsinkin miehet arvostavat sitä tietoa, että Eliittikumppanissa on enemmän naisia suhteessa miehiin kuin suuressa osassa muita deittipalstoja. Tällä hetkellä jakauma on melko tasainen 50:50 miesten ja naisten suhteen, suhteen vaihdellen hieman nais- ja miesenemmistön välillä.​

Eliittikumppanin käyttäjät - keitä he ovat?

Ei ole varmastikkaan mikään yllätys jos sanon, että Eliittikumppanin käyttäjät eroavat melko paljon esimerkiksi Flirtfairin tai Seuraajokaiselle -sivustojen käyttäjistä.

Ensinnäkin Eliittikumppani on panostanut paljon sen jäsenten laatuun määrän sijasta.

Palveluun on valikoituneet sinkut, jotka etsivät lähes poikkeuksetta kestäviä ja syvempiä suhteita. He ovat keskimäärin hieman monia palveluja iäkkäämpiä, suurimman ryhmän ollessa 35 - 45 vuotiaat. Lisäksi heidän koulutustasonsa, elintasonsa ja yhteiskunnallinen asemansa ovat keskimääräistä korkeampia.

Lisäksi Eliittikumppani on onnistunut siinä, mistä niin moni deittipalvelu haaveilee, eli tasaisesta sukupuolijakaumasta. Taktikoiduilla markkinoilla sen on onnistunut saavuttamaan lähes identtisen määrän nais- ja miesjäseniä, jolloin seuran löytäminen varsinkin miehillä voi olla helpompaa kuin muissa suosituissa ilmaisdeittisivustoilla, jossa voi olla jopa 4 kertaa enemmän miehiä kuin naisia.​

Yksityisyyden suoja ja turvallisuus

Koska Eliittikumppanin käyttäjät ovat keskimäärin hieman menestyneempiä ja ehkä tunnetumpia kuin monilla muilla sivuilla, kiinnostaa monia jäseniä erityisen tarkkaan miten palvelun yksityisyys on hoidettu.

Uskaltaako sivuille kertoa yksityisiä tietojaan, kuten tulotasoaan, ja kertoa vastuksia alkukyselyyn?

Onneksi sivuston pitäjä on tästä ollut tietoinen, ja palvelun turvallisuuteen ja yksityisyyteen on panostettu.

Mikään osa profiilista tai tiedoistasi ei näy kenellekkään, joka ei ole sivustolla tiliä luonut. Esimerkiksi Googlen haulla ei löydä ketään sivuston käyttäjistä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vakoillaakseen pitäisi henkilön täyttää koko alkukysely, jota todella harva jaksaisi muuten vaan täyttää.

Ja vaikka joku sen tekisikin, ei palvelu näytä muiden profiilitietoja kuin heille, jotka sen analyysin mukaan sopivat toisilleen. Toisin sanoen, kenenkään on lähes mahdotonta löytää etsimäänsä henkilöä Eliittikumppanista, jos hän liittyy sinne sillä tarkoituksella.

Lisäksi koska kuvat näkyvät vain Premium tason jäsenille, luo tämäkin uuden kynnyksen toisten vakoiluun.

Pakollisina tietoina profiileissa näkyvät aina muille sopiville jäsenille ainakin henkilön etunimi, ikä, ammatti ja paikkakunta.

Tämä tekee tietenkin mahdolliseksi sen, että varsinkin pienillä paikkakunnilla ja harvinaisen nimen omaavat, tai tunnetuissa viroissa olevat voi joku tunnistaa palvelusta. Riski tälle on kuitenkin äärimmäisen pieni, verrattuna moniin muihin deittipalstoihin.​

Henkilöllisyyden varmentaminen ja profiilin poistaminen

Premium-käyttäjänä pystyt näkemään kuvat, profiilisi vierailijat sekä olemaan rahattomasti yhteydessä mielenkiintoisiin deittikumppaneihin. Premium-plus jäsenyyteen kuuluu yksityiskohtaisempi persoonallisuusprofiili sekä profiilin luojan henkilöllisyyden tarkastus. Hieman rahaa sijoittamalla, mahdollisuus vakavasti otettavaan deittailuun onnistuu tämän palvelun kautta turvallisesti.

Palvelu ohjaa käyttäjiään eteenpäin selkeillä ohjeilla, joten sopii myös sellaisille, joille deittimedian käyttö on tuntematonta tai muuten vaan epävarmaa.

Profiilin poistaminen onnistuu helposti käyttäjätili-valikon kautta. Mahdollista premium-jäsenyys aikaa, jonka käyttäjä jättää käyttämättä ei hyvitetä. Profiilin poistaminen on peruuttamaton toimenpide, eikä sitä voida palauttaa.

Eliittikumppani -deittipalvelun erityispiirteet

  • Pitkää suhdetta etsiville matching-palvelusta ja persoonallisuustestistä kiinnostuneille.
  • Profiilin luominen on helppoa, tosin aikaa vievää ja tapahtuu pitkälti standardi kysymyksiin vastaamalla, omaa ääntä voi olla vaikeampi saada kuuluviin.
  • Pyrkii korkeatasoiseen ja koulutettuun kumppaninhakuun, akateemisesti koulutettuja jäseniä miltei 70% kaikista profiilin luoneista.
  • Turvallinen alusta, jonka Premium-plus jäsenyyteen kuuluu myös henkilöllisyyden tarkastaminen.
  • Maksutapoihin kuuluvat niin yleisimmät luottokortit kuin Paypal.

  Eliittikumppanin Arvostelu

  Kuten jo alussa mainittua, tämä palvelu ei ole kaikille. Niille kenelle se on kuitenkin tarkoitettu nauttivat varmasti monista sen ominaisuuksista ja laadukkaasta seurasta mitä sivustolta voi löytää.

  Työlähkö alkukysely ja hieman korkeampi hinta pitävät muut kuin vakavasti kumppania etsivät melko hyvin poissa, ja palvelun jäsenet ovatkin tositarkoituksella liikkellä ja keskimäärin hyvin aktiivisia seuran hakijoita sivujen kautta.

  Eliittikumppani ansaitsee korkean arvosanan, joskin moni on siitä eri mieltä. Arvosana onkin mietitty sivuston kohderyhmän kannalta, ja tämä ei tarkoita ettäkö tämä palvelu olisi kaikille se paras.

  Jos kuitenkin olet elämässä menestynyt, tai etsit laadukasta seuraa tositarkoituksella, on Eliittikumppani erinomainen paikka sitä etsiä.

  Liity palveluun tästä Ilmaiseksi >>​

Hyvät Puolet

 • Palvelu on selvästi rajannut kävijakuntaansa, jolloin sieltä löytää sellaista selvästi tietyntyylisiä kävijöitä
 • Alkukysely ja siihen perustuvat matching -systeemi auttavat alkuun ja nopeuttavat sopivien kandidaattien löytämistä
 • Työläs liittyminen pitää ei-toivotut käyttäjät poissa
 • Yksityistiedot ovat turvassa
 • Käyttäjät etsivät vain tosirakkautta, ei kuten joissakin toisissa paikoissa jossa kävijät etsivät aivan eri asioita.

Haasteet

 • Liittyminen vie aikansa, ja siihen kannattaa varata aikaa
 • Palvelun hinta on korkea, varsinkin jos ostaa jäsenyyden vain kuukaudeksi kerrallaan.
 • Ilmaiskäyttäjille rajatut toimintamahdollisuudet.

Arvosana:

4,5 / 5

Leave a Comment: