E-Kontakti Arvostelu & Kokemuksia (2021)

E-kontakti.fi:ssä Suomalaiset sinkut voivat etsiä monenlaista seuraa itselleen. Palvelun käyttäjinä on jo yli 350 000 Suomalaista.

E-Kontakti arvostelu

E-Kontakti lyhyesti

E-kontakti on perustettu vuonna 2009, jolloin se sai nopeasti jo paljon suosiota ja sen käyttäjäkunta on kasvanut vuodesta toiseen nopeasti.

Nykyään vuonna 2018 E kontakti on jo yksi Suomen 3 suurimmista deittisivuista, Happy Pancaken ja Suomi24 rinnalla.​

Tätä kirjoittaessa palvelu mainostaa omaavansa jo yli 350 000 suomalaisen profillit, joskin osa näistä on varmasti jo jäänyt pölyä keräämään.

Viikkottaisia kävijöitä on uusimpien arvioiden mukaan kuitenkin noin 100 000 viikossa, joten aktiivisia kävijöitä kyllä riittää.​

Selvää kuitenkin on, että kumppanin löytäminen E-kontaktista ei tule ainakaan valikoiman takia​ epäonnistumaan. Sivusto on nimittäin täynnä suomalaisia sinkkuja ympäri maata, ja kaikista ikäryhmistä.

Kenelle E-kontakti on suunnattu

Toisin kuten Eliittikumppani tai Victoria Milan, E-kontakti ei ole keskittynyt tietynlaisten käyttäjien houkutteluun. Tämä selittää osaltaan myös sitä, miksi se on noussut niin nopeasti niin suureksi suosikiksi suomalaisten keskuudessa.

E-kontaktin fokus on kuitenkin syvällisten suhteiden luomisessa ja tositarkoituksella seuran etsiminen. Sallittua on etsiä myös mm. uusia ystäviä tai seuraa vaikka matkalle.

Kohdassa jossa pyydetään kertomaan millaista seuraa palvelusta etsitään, annetaan seuraavat 6 vaihtoehtoa:

 1. Avioliitto
 2. Harrastusseuraa
 3. Romanssi
 4. Seurustelu
 5. Matkatoveri
 6. Ystävyys

Tarkkaavaisimmat varmasti huomasivat, että yhden illan suhteiden tai suoranaisen seksiseuran etsiminen ei ole vaihtoehtona. E-kontakti kertoo blogissaan, että seksin etsiminen ei ole suoranaisesti kielletty, mutta suora ehdottelu tai asiaton seksin kalastelu on täysin kielletty ja johtaa tilin sulkemiseen.

Jos kuitenkin rupattelun aikana puheet siirtyvät hieman tuhmemmille teille, tämä on aivan OK.​

Käytön aloitus ja rekisteröityminen

Rekisteröitymisvaiheeseen kuuluu 5 vaihetta, joka voi kuullostaa paljolta. Kuitenkin nämä vaiheet ovat melko lyhyitä, jonka takia rekisteröityminen ei vie niin paljon aikaa kuin joissain muissa deittipalveluissa.

Vaiheet etenevät seuraavanlaisessa järjestyksessä:

 1. Yleistä tietoa: Tässä kohdasa kerrot hieman itsestäsi yleisesti, kuten sukupuolen, iän ja missä asut.​
 2. Tietoa minusta: Tässä vaiheessa kerrot tarkemmin itsestäsi, ja samalla voit täyttää hieman profiiliasi. Kohtia ovat mm. hiusten väri, pituus ja äidinkielesi
 3. Etsin: Kerrot ketä olet palvelusta etsimässä, ja mm. millaista seuraa etsit.
 4. Perustiedot: Tässä voit lisätä enemmän tietoja itsestäsi, mutta suurin osa kohdista voi jättää tyhjäksi niin halutessaan ja täyttää vaikka myöhemmin.
 5. Kuvani: Viimeisessä vaiheessa voit lisätä palveluun kuvan itsestäsi, joskin se ei ole pakollista. Kuvan saa liitettyä helposti suoraan koneen kovalevyltä, Facebookista tai ottamalla kuvan samalla Web-kameran avulla.

Tämän jälkeen olet rekisteröitynyt, ja E-kontaktin jäsen!

E-kontaktin käyttäminen

E-kontaktin ylläpito tarkistaa kaikki uudet profiilit, ennen kuin ne julkaistaan muiden näkyville ja kaikki toiminnot avautuvat heidän käyttöönsä.

Kuitenkin heti kun olet tuon 5 vaiheisen rekisteröitymisprosessin käynyt lävitse, pääset sivustolle selaamaan siellä olevia profiileja, ja tutustumaan muutenkin sivuston toimintaan.​

Muiden profiilien hakeminen​

E-kontakti tarjoaa 2 tapaa hakea muiden jättämiä deittiprofiileja.

 • Yksinkertainen haku: Tässä haussa kerrot vain minkä ikäistä, mitä sukupuolta ja mistä päin Suomea olevia ihmisiä etsit, ja palvelu listaa tarjolla olevat ehdokkat.
 • Tarkennettu haku: Tässä saat valita kumppaniehdokkaita todella tarkkaan, ja määrittä mm. pitääkö heidän vastata kaikkia asettamiasi ehtoja, vain vain osaa niistä. Mitä tarkemmin rajaat, sitä vähemmän kandidaatteja saat, mutta ne voivat olla lähempänä etsimääsi.
e kontakti haku

Kuva E-kontaktin tarkennetusta hausta ja sen vaihtoehdoista

Mukavasti kumpikin haku listaa ensiksi henkilöt, jotka ovat sillä hetkellä sivuille kirjautuneena. Mahdollista on rajata myös ehdotukset vain profiileihin, joihin on lisätty kuva.

Profiilien tarkastelu

Kun lista kumppaniehdokkaista on tullut, voit helposti avata niitä tarkempaan katseluun hiiren klikkauksella, ja sinulle avautuu tämän näköinen profiilisivu.

e-kontakti profiili

Esimerkki profiilisivusta. Sensurointi ihan omaa käsialaa 🙂

Vähemmän yllättäen profiilien laatu vaihtelee paljon, ja siitä näkee helposti ja nopeasti kuka on jaksanut sen täyttämiseen panostaa. Vinkkinä voidaankin antaa, että profiili kannattaa täyttää huolella, jos haluat oikeasti viestejä ja kontakteja muilta.

Kaiken kaikkiaan profiilit ovat hyvin selkeitä, ja niistä näkee helposti mitä henkilö on kertonut itsestään. Profiilista on mahdollista lähett​ää erilaisia yhteydenottoja kyseiselle henkilölle, tai lisätä hänet suosikkeihin myöhempää ajankohtaa varten.

Yhteydenottovaihtoehdot ovat seuraavat:

e kontakti flirtti

Flirtti

Flirtti on yhteydenotoista personaattomin. Se toimii valitsemalla valikosta yksi vaihtoehdoiksi annetuista lauseista ja hymiöistä.

Flirtteinä on tarjolla mm. "​Pidän profiilistasi" ja "Sinä vaikutat mukavalta".

Flirtin vastaanottanut voi sitten vastata flirt​tiin omalla flirtillään, tai lähettää viestin niin halutessaan. 

Flirttin on helppo keino ottaa yhteyttä, mutta kuinka toimiva se on, se jää nähtäväksi.

Ilmaisprofiilit saavat lähettää flirttejä ilman rajaa.​

Jäänmurtaja

e-kontakti jäänmurtaja

Jäänmurtaja on hieman personaallisempi ja suorempi tapa lähestyä kiinnostavia profiileja, mutta kuitenkin persoonattomampi kuin viestin lähettäminen.

Se toimii siten, että valitset ensin ylälaatikosta jonkun tervehdyn, jonka jälkeen voit esittää jonkun listalla olevista kysymyksistä.

Jäänmurtaja toimiikin nimensä mukaisesti, ja niillä on helppo aloittaa keskustelu paremmin kuin suoraan flirttien avulla.

Mikäli vastapari on sinusta kiinnostunut, siirtyy keskustelu yleensä viesteihin, jonka jälkeen voitte katsoa minne suhde etenee.

Jäänmurtajia voi ilmaisjäsenenä lähettää 5 kappaletta ilmaiseksi.

Omat asetukset

Omista asetuksista voi säätää mm. haluaako ottaa vastaan flirttejä tai mahdollisia profiilikuvapyyntöjä jos omaa kuvaa ei ole lisätty.

Lisäksi sieltä on mahdollista nähdä, ketkä ovat katselleet profiiliasi, elleivät he ole plus -jäseniä, jotka voivat katsella voiden profiileja salaa muiden sitä tietämättä.

E-kontaktin valikoimat ja asetukset ovat melko laajat, joten siitä on sille annettava hyvät pisteet. 

Käyttökokemus on oikein toimiva, sivut latautuvat nopeasti ja kaikki on selkeästi esillä. Sivusto on suunniteltu selkeäksi, joskin modernia kauneutta etsivät voi hieman pettyä.

Tarkoitukseensa sivusto toimii kuitenkin erinomaisesti.

E-kontakti hinta ja jäsenyys

Jotta sivustosta saisi kaiken irti, vaatii se maksullisen jäsenyyden ostamista.

Kuten monilla muilla treffisivuilla, kuukausihinta on sitä alhaisempi, mitä useampi kuukausi ostetaan kerrallaan.

Tällä hetkellä (toukokuu 2017) hinnat olivat seuraavat:​

E kontaki hinta

Hinnasto on markkinoiden keskitasoa, mutta sitä voidaan pitää hyvänä hinta-laatusuhteena, kun ottaa huomioon kuinka paljon suomalaisia sinkkuja sivustolla on.

Tämän takia tämän sivuston jäsen ei todennäköisesti tarvitse muiden sivujen jäsenyyksiä, mitä voi tapahtua jos liitytään jollekkin pienelle treffipalstalle.

Tällä jäsenyystasolla avautuvat kaikki sivuston toiminnot. Viestejä saa lähetellä vapaasti, ja yhteydenottoja voi tehdä niin paljon kuin haluaa.​

Mahdollista on vielä kuitenkin päivittää pluspakettiin, jolla tulee muutamia lisäominaisuuksia, joita moni arvostaa.​

E-kontaktin pluspaketti​

Perusjäsentason rinnalla E-kontakti tarjoaa myös pluspakettia. Se ei ole millään tavalla pakollinen, mutta lisää muutamia vapaaehtoisia mahdollisuuksia, joita moni voi kaivata.

Pluspaketti mahdollista​a mm.

 • Profiilien katselun ilman että toinen saa siitä tiedon
 • Mahdollisuuden liittää 5 kuva-albumia 1 sijasta
 • Saada kuittauksen, kun joku on lukenut lähettämäsi viestin
 • Mahdollisuuden suodattaa saamiasi viestejä iän mukaan
 • 15 parrasvaloviestejä per kuukausi. Nämä viestit nousevat saajan listan kärkeen.
 • Mahdollisuus käyttää sivuston Match -hakukonetta.

Jokaisen pitääkin henkilökohtaisesti pohtia, ovatko nämä ominaisuudet heille tärkeitä, ja tehdä päätös sen perusteella.

Sivustoa voi kuitenkin käyttää aivan täysillä ilman pluspakettia, joten sitä ei todellakaan ole mikään pakko hankkia.​

Maksutapoja on monia, ja koska sivusto on suomalainen ja Alma Median omistama, tarjoaa se erityisesti suomalaisille helppoja keinoja maksaa jäsenyys.

Jäsenyyden voi maksaa verkkopankkimaksulla, luottokortilla, laskulla tai pankkisiirrolla.​

Monia ilahduttaa varmasti se, että monista muista maksullisista sivustoista poiketen, E-kontakti ei laskuta jäsenyyttä automaattisesti edellisen perioodin loputtua. Näin sinun ei tarvitse pelätä yllätyskuluja tai että unohtaisi peruuttaa jäsenyyden jos sivuston käyttö jää vähemmälle.​

E-kontakti onkin ilahduttavan reilu ja avoin mitä tulee maksuihin, ja luottaa laatunsa pitävät asiakkaat, ei peruuttamisen tekeminen vaikeaksi.​

E-kontaktin käyttäjät ja jäsenet

Kuten tässä vaiheessa on jo varmasti tullut selväksi, E-kontakti on hyvin suuri deittisaitti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sen käyttäjinä on ihmisiä laidasta laitaan, nuoresta vanhaan.

Kuitenkin vaikka sivusto hyväksyy käyttäjikseen kaikki yli 18-vuotiaat, on sen keskiverto käyttäjä tätä selvästi vanhempi.

Nuoriso kokoontuu yleensä ilmaisille deittipalstoille, ja sivuille jossa etsitään hieman rohkeampaa seuraa.

E-kontakti mainostaa ja pitää itseään paikkana josta etsitään rakkautta, joka myös osaltaan houkuttelee enemmän jo hieman kypsyneempiä käyttäjiä.

Suurin yksittäin käyttäjäryhmä E-kontaktissa onkin 45 - 49 vuotiaat, joka on hieman korkeampi kuin monissa muissa palveluissa. Yleensä tämä ryhmä on nimittäin 30 - 39 vuotiaat!

Samaten toiseksi suurin käyttäjäryhmä on 50 - 54 vuotiaat, joten palvelu on selvästi kerännyt hyvin myös hieman iäkkäämpiä ja ensikertaa nettitreffejä kokeilevia jäseniä.​

Yli puolet sivuston jäsenistä onkin vähintää 40-vuotiaita, ja kolmannes yli 50-vuotiaita. Alle 20-vuotiaita palvelussa on hyvin vähän.

Sukupuoleltaankin jako on onnistunut hyvin.

E-kontaktia ei vaivaa miesten suurin määrä naisiin nähden samalla tavalla kuin monia muita sivustoja. Tällä hetkellä sivusto kertoo, että 45 % jäsenistä on naisia ja 55 % miehiä.

Jakauma on siis todella tasainen, ja kertoo siitä että sivusto on panostanut sen saavuttamiseksi.

Esimerkiksi tilastot vuodelta 2015 osoittavat, että silloin naisia oli vain 34 % jäsenistä, joten tilanne on siitä vielä parantunut selvästi.​

Onko yksityisyytesi turvassa E-kontaktissa?

Monia ihmisiä kiinnostaa aina tietää, kuinka hyvin heidän yksityisyytensä on suojassa erilaisissa deittipalveluissa.

Oletusarvoisesti profiilisi saatetaan ottaa esille E-kontaktin etusivulle. Tämä on kuitenkin mahdollista estää asetuksista, joka kannattaa tehdä heti liityttäessä, jos et halua tämän tapahtuvan.​

E-kontakti haluaa ihmisten etsivän syvällisiä suhteita, jolloin jotain tietoja on tietenkin kerrottava toisille jo profiilissa, jotta suhde saataisiin alkuun.​

Kuitenkin nimesi pysyy aina salassa, jollet sitä itse kerro.​ Samaten monet muut yksilöivät tiedot ovat piilossa, ellet niitä halua paljastaa.

Profiilikuvasi näkyy kuitenkin kaikille jäsenille, ja se on ehkä se todennäköisin paikka, mistä joku voisi sinut tunnistaa. Riski on sitä suurempi, mitä pienemmällä paikkakunnalla asut, sillä sitä helpommin sinä tulet listalle kun haetaan ihmisiä tältä paikkakunnalta.

Voit kuitenkin välttyä tältä jonkin verran valitsemalla profiilikuvaksesi kuvan, josta sinua ei nopeasti tunnista, ja lisäämällä paremmin tunnistavia kuvia omaan albumiisi.

Voit sitten antaa vain tiettyjen käyttäjien katsoa albumisi kuvia.​

Varsinaista ahdistelua tai vainoa on turha pelätä, sillä E-kontakti on todella tarkkana näiden kanssa. 

Ensiapuna voit estää tietyn nimimerkin sinulle kirjoittelun, ja ottamalla yhteytty asiakaspalveluun puuttuu palvelu tarkasti tälläiseen toimintaan.

Riski sille on kuitenkin lähes olematon, ja yksityisyytesi on suojassa E-kontaktissa kiitettävällä tavalla.​

Asiakaspalvelun toiminta

Helpoiten asiakaspalveluun saa yhteyttä sivuilta löytyvän lomakkeen avulla.​

Suomenkielinen ja suomalainen asiakaspalvelija vastaa viestiisi niin nopeasti kuin mahdollista, ja vastaus tulee sähköpostilla.​

Asiakaspalvelijat ovat paikalla kahdesti päivässä ma - su, ensin kello 10 - 13 ja sitten 18 -23

Valitettavasti suoraa puhelinyhteyttä ei tällä hetkellä ole tarjolla.​

E-Kontakti kokemuksia

E-kontakti kokemukset ovat pääosin erittäin positiivisia.

Se saa kiitosta suuresta käyttäjämääräst, selkeästä ulkoasusta ja reilusta laskutuksesta.

Sivusto kertoo my​ös blogissaan käyttäjien kokemuksia, ja jakaa onnistumistarinoita. Niitä se on kerännyt myös ajoittain julkaistuihin videoihin, joista tuore on tässä.

Totta kuitenkin on, että pelkällä ilmaisprofiililla ei pitkälle pötkitä. Seuraava E-kontakti kokemus kertookin erään netistä bongatun henkilön tarinan, jossa hän ei ollut yhtään tyytyväinen tähän sivustoo, koska sen ilmaistoiminnot olivat niin rajatut.

Ilmainen tili onkin hyvä palveluun tutustumiseen, mutta jos sitä halutaan käyttää suunnitellulla tavalla, kannattaa panostaa parikymppiä jäsenyyden hankkimiseksi. Muuten voi käydä kuten seuraavalle herrasmiehelle, joka palvelua kokeili väärällä tavalla:​

Eräs E-kontakti kokemus, jossa palvelu ei miellyttänyt. Lisätty rehellisen kuvan antamiseksi

Loin kuvitteellisen profiilin tummasta herrasmiehestä, joka asuu Helsingissä.

Aluksi olin ihan innoissani, kun löysin verkosta E-kontakti.fi deittisivun. Sivustoa mainostettiin suomalaisena ja käytetyimpänä deittipalveluna Suomessa.

Alkuintoilu, profiilin luominen

Aloin siis tekemään omaa profiilia palveluun vilkaisten nopeasti sopimusehdot läpi. Kaikki vaikutti ihan hyvältä kahden ensimmäisen lauseen jälkeen, ja loin profiilin keski-ikäisestä miehestä nimellä Joukohainen.

Kirjoitin profiiliini lyhyen ja ytimekkään kuvailun, enkä laittanut kuvaa. Profiilia luodessa olisin saanut valmiita esittelypohjia, joihin olisin voinut vain lisätä itseänin sopivan kuvauksen, mutta pohja vaikutti liian robottimaiselta. Siispä kirjoitin sellaisen kuvauksen, joka tuli nopesti mieleeni ja uskoin, että esittelyteksti antaisi minusta helposti lähestyttävän ja rennon oloisen tyypin vaikutelman.

Turhaa ajan ryöväystä - E-kontakti.fi on floppipalvelu

Kun profiili oli luotu, alkoi naisien haku Uudeltamaalta ikäluokasta 20-30 vuotta. Hetken etsinnän jälkeen samalta alueelta löytyikin muutama varteenotettava vaihtoehto, joihin koitin ottaa yhteyttä. Profiiliini tulikin muutamia flirttejä ja viestejä, vaikka en ollut laittanut kuvaa ollenkaan.

Oikeiden viestien lähettäminen ei yllättäen onnistunutkaan, vaan vaadittiin maksamaan kuukausimaksu. Kuukausimaksun suuruus olisi ollut 29,90€. Mielestäni palvelun kuukausimaksu oli kohtuuton uudelle käyttäjälle, joka olisi halunnut vain testata järjestelmää ennen ostopäätöksen tekemistä. Maksuhan oli suurempi kuin nykyisen puhelinliittymäni maksu. En ollut valmistautunut moiseen rahastukseen ollenkaan ja fiilis palveluun alkoi hiipumaan pikkuhiljaa alaspäin. Sivustolla ei voinut harrastaa minkäänlaista viestittelyä ilman, että siitä olisi joutunut maksamaan. Sekään ei onnistunut, että vaikka joku nainen oli laittanut viestin profiiliin, niin en voinut vastata viestiin ollenkaan tai edes nähdä viestiä.

Ihmettelenkin sitä, että miksi nykyään jokaisesta asiasta pitäisi maksaa? Tämänkin tyyppinen palvelu voisi olla ainakin kuukauden ilmainen, jonka jälkeen palvelu voisi muuttua maksulliseksi. Nyt kun palvelu on ihan alusta asti maksullinen, jää epävarma vaikutelma siitä, millaiseen asiaan sitä sitten sitoutuisi, jos maksaisi esim. kuukauden käyttömaksun. Tilanne olisi kuin ostaisi verkkokaupasta tuotteen ja tuotteen saapumisesta ei ole mitään takuuta sopimusehdoissa.

E-kontakti arvostelu

Kaiken kaikkiaan on helppo nähdä, miksi E-kontakti on noussut niin nopeasti erääksi Suomen suurimmista deittipalveluista. Lyheysti kuvattuna siitä voisi sanoa, että kaikki toimii niin kuin pitäisi.

Sivuston käyttö on helppoa ja nopeaa, kaikki latautuu nopeasti, ja jäseniä on enemmän kuin tarpeeksi.

Kiitosta on annettava myös maksutavoille, ja siihen että jäseny​yttä ei uusita automaattisesti. E-kontaktin kanssa ei siis tarvitsekkaan pelätä yllätyslaskuja tai muita kustannuksia!

Eräs Suomen parhaista nettideittailusivustoista, varsinkin yli 40 -vuotiaille. Aivan nuorten mahdollisuudet voivat olla paremmat joillakin nuorisoa houkuttelevilla sivuilla, mutta tositarkoituksella seuraa etsiville tämä sivusto on ehkä se paras.

Jos haet vain seksiä, jätä E-kontakti väliin. Muuten, tee oma ilmainen profiilisi ja tutustua palveluun. Se ei maksa mitään, ja jo ilmaisprofiililla saa hyvän kuvan palvelusta ja sen käyttäjistä.

Liity ilmaiseksi tästä >>​

Arvosana:

4,5 / 5

Hyvät Puolet

 • Valtava määrä aktiivisia käyttäjiä ja profiileja
 • Liittyminen nopeaa ja helppoa
 • Ilmaisjäsenyys antaa hyvän kuvan palvelusta ja sen toiminnasta
 • Yksityistiedot ovat turvassa
 • Erinomainen sivusto varsinkin yli 40- ja 50 -vuotiaille.
 • Ei laskuta jäsenyyttä automaattisesti

Haasteet

 • Nuoria käyttäjiä vähän, jonka takia heidän kannattaa ehkä suosia muita paikkoja
 • Ei puhelimella toimivaa asiakaspalvelua

Leave a Comment: